Руските сили вероятно са започнали значително и продължаващо настъпление ISW наблюдава

...
Руските сили вероятно са започнали значително и продължаващо настъпление ISW наблюдава
Коментари Харесай

ISW: Русия твърди за настъпления в Украйна и цензурира политици преди изборите

Руските сили евентуално са почнали доста и продължаващо нахлуване  ISW следи съветските сили да нападат по едно и също време северозападно, западно и южно с бронирани щурмови групи, вертолети и артилерия.

Ръководителят на градската военна администрация на Авдeевка Виталий Барабаш уточни, че съветските сили правят щурмове с въздушна поддръжка в 10-12 посоки към селището.

Украински военни наблюдаващи дефинираха тези съветски настъпателни интервенции че съветските сили са употребявали извънредно огромен брой бронирани транспортни средства в борба.

Всичко това демонстрира, че съветските проекти са за много по-сериозна интервенция от авансово предстоящата от набюдателите. 

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW).
 Зеленски: Украинските войски се задържат в Авдеевка
Зеленски: Украинските войски се задържат в Авдеевка

Украински публични лица споделят, че съветските сили са пренасочили огромен брой бойци и съоръжение към Авдеевка

Ръководителят на Донецката национална република (ДНР) Денис Пушилин съобщи, че е прекомерно рано да се разисква украинско изселван е от града.

Руски блогър твърди, че съветските сили към този момент са напреднали 12 км, макар геолокирани фрагменти , показващи стеснен триумф на северозапад, юг и запад от Авдeевка към 12 октомври и не са заплашили неотложно украинските сили с обграждане.

Руски блогъри настояват, че съветските сили са завладяли сектор от железопътна линия южно от Авдeевка; и напреднаха из града. Но ISW не може да удостовери тези изказвания по това време.

Руски източници също настояват, че съветските сили са унищожили жп гара Очеретине (13 км северозападно от Авдeевка), за която настояват, че поддържа украинската логистика.

Геолокираните фрагменти демонстрират, че съветските сили евентуално са изгубили най-малко една батальонна тактическа група бронирани машини. Достоверен консуматор на X (Twitter) означи на 12 октомври, че украинските сили са унищожили 33 съветски бронирани машини и 15 танка от 10 октомври покрай Авдиевка.

Украински офицер от запаса съобщи, че консервативните оценки демонстрират, че украинските сили са унищожили най-малко 36 съветски бронирани машини, в това число танкове, бронетранспортьори и транспортни средства.

Блогър също твърди, че и двете страни търпят обилни загуби в интервенциите към Авдeевка.

Кадри, оповестени на 11 октомври , хипотетично демонстрират съветска бронирана машина, падаща във водa, а геолокационни фрагменти, оповестени на 11 и 12 октомври, демонстрират по какъв начин украинските сили нанасят удари по колоните на съветски транспортни средства.

Този кадър демонстрира, че съветските сили може да не научили уроците от предходни настъпателни интервенции край Въгледар през февруари 2023 година или към Киев през март 2022 година , когато украинските сили унищожиха колона от бронирана техника. ISW по-рано заяви, че съветски блогъри настояват противоположното.

Отбраняващите се украински сили нанасят относително огромни удари и потискат съветската логистика покрай Авдеевка, което евентуално забавя темпото на руснаците. Руски блогър твърди, че темпото на съветското нахлуване се е забавило и в този момент се концентрират върху качествени офанзиви, откакто претърпяха първични огромни загуби на съоръжение.

Геолокирани фрагменти, оповестени на 12 октомври, демонстрират, че украинските сили са разрушили мост североизточно от Авдеевка сред Ясинувата и Горливка.

Един изтъкнат блогър похвали съветското военно командване за даването на информация за декларираните триумфи. 

Украинските сили продължиха контранастъпателните интервенции покрай Бахмут и в западната Запорожка област и съгласно известията са напреднали в секторите на фронта на 12 октомври. Украинският общоприет щаб заяви, че украинските сили са постигнали някои неопределени триумфи източно от Клещеевка (7 км югозападно от Бахмут) и източно от Андреевка (10 км югозападно от Бахмут).

Говорителят на украинската Източна формация на силите капитан Иля Евлаш съобщи, че украинските сили не престават настъплението в посока Бахмут и са напреднали няколкостотин метра в неопределени региони.
 Франс прес: Украйна не управлява изцяло Роботине, само че настъплението там продължава
Франс прес: Украйна не управлява изцяло Роботине, само че настъплението там продължава

Репортаж на екип на организацията

Говорителят на украинския общоприет щаб и украинската Таврийска група сили полковник Александър Щупун заяви, че украинските сили са подобрили тактическите си позиции западно от Роботине.

Командирът на съветския батальон " Восток " Александър Ходаковски се застъпи за съветските сили да замразят фронтовите линии в Украйна, с цел да заменят изтощения мобилизиран личен състав с нови военнослужещи по контракт и да стартират възобновена атака. Ходаковски съобщи на 12 октомври, че съветските сили биха могли да проведат умишлена последна фаза, с цел да сложат завършек на войната, откакто заменят изтощените елементи с военнослужещи по контракт, което е в сходство с дългогодишната оценка на ISW, че съветските сили съвсем несъмнено ще се възползват от всяко краткосрочно или дълготрайно заледяване с цел да освежат силите си и да възобновят борбата на по-късна дата.

Ходаковски също по този начин означи, че съветските сили евентуално ще се сблъскат с ефикасна украинска защита и опозиция, до момента в който съветските сили се пробват да напреднат на запад в Украйна. Затвореният някогашен съветски офицер и разгорещен националист Игор Гиркин поредно твърди, че характерна секта на съветското управление, на която Ходаковски наподобява е член, от дълго време се застъпва за заледяване на сегашната фронтова линия в Украйна.

Гиркин съобщи на 9 октомври, че съветските сили ще продължат да организират стратегическа защита, с цел да замразят фронтовите линии преди президентските избори в Русия през март 2024 година

Руските сили направиха серия от удари с дронове в Украйна, ориентирани към пристанищна инфраструктура в Южна Украйна и сериозна инфраструктура в Харковска област в нощта на 11 против 12 октомври. Украински публични военни източници оповестиха, че украинската противовъздушна защита е свалила 28 от 33-те Shahed-131 /136 дрона.

Украинското Южно оперативно командване заяви, че неизяснен брой съветски безпилотни самолети са блъснали пристанищната зона в Одеска област.
 40% от територията на Харковска област е евентуално рискова
40% от територията на Харковска област е евентуално рискова

Над 76 500 експлозиви са обезвредени от сапьори

Ръководителят на Главното военно разузнаване на Украйна (ГУР) генерал-лейтенант Кирило Буданов съобщи на 12 октомври, че съветската войска натрупа оръжия, предопределени за удари против украински енергийни уреди и петролния и газовия бранш. Ръководителят на администрацията на украинската Харковска област Олег Синегубов съобщи, че съветски дрон е развалил отчасти сериозно инфраструктурно оборудване в Харковска област и означи, че съветските сили от ден на ден ще нападат украинския енергиен бранш през есента и зимата.

Украинският министър на енергетиката Герман Галушченко заяви, че украинските енергетици минават образование при положение на всеобщи спирания на тока, само че означи, че е мъчно да се планува мащабът и въздействието на съветските офанзиви върху енергийната система.

Руската президентска администрация продължава подготовката за ръководство и подправяне на президентските избори през март 2024 година Руското опозиционно издание Meduza заяви на 12 октомври, че съветската президентска администрация може да конфигурира електронни терминали за гласоподаване с паспортни скенери в изборни секции в избрани райони на Русия преди президентските избори през март 2024 година
 Кремъл отряза Кадиров за изборите в Русия - ще се проведат по график
Кремъл отряза Кадиров за изборите в Русия - ще се проведат по график

Чеченският водач предложи вотът да се отсрочи или Путин да е единствен претендент

Съобщава се, че електронните терминали за гласоподаване ще разрешат на съветските управляващи да събират данни за съветски жители в електронна база данни, в това число данни по отношение на правото на готовност и изборните привички. Meduza означи, че съветските управляващи за първи път са употребявали терминали за електронно гласоподаване по време на изборите за кмет на Москва през септември 2023 година

ISW по-рано е следил по какъв начин Кремъл манипулира резултатите от националните избори, употребявайки електронно гласоподаване след изборите за Държавна дума през септември 2021 година

Уралският районен държавен новинарски канал URA.ru заяви, че негови източници, близки до съветското държавно управление, настояват, че съветското федерално държавно управление следи от близко сметките в обществените медии на съвсем 90 сегашни и някогашни политици от Курганска област, които показаха поддръжка за въоръжения протест на умрелия финансист на групата " Вагнер " Евгений Пригожин през юни 2023 година
 Путин: Граната на борда на самолета е умъртвила Пригожин
Путин: Граната на борда на самолета е умъртвила Пригожин

Руският боен министър се хвали с нови полкове за Украйна, уточни ISW

Съобщава се, че съветските управляващи са посъветвали политиците да обмислят деликатно изявленията си в обществените мрежи  преди президентските избори, евентуално опит за поощряване на автоцензурата.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев съобщи на 12 октомври, че от 1 януари 2023 година съветската войска е набрала повече от 357 000 военнослужещи по контракт , доброволци и наборна военна работа.

Медведев изрази вяра, че съветските управляващи ще съумеят да поддържат този ритъм на набиране на личен състав. Не е ясно какви тъкмо категории военнослужещи обгръща това число, макар опита на Медведев да го обясни. Медведев съобщи на 26 септември, че Русия е наела над 325 000 чиновници по контракт от 1 януари, актуализирайки предходните изказвания на съветския президент Владимир Путин за 300 000 чиновници на 15 септември и 280 000 чиновници на 12 септември.

Съобщава се, че окупационните управляващи не престават опитите да активизират украински жители в окупирана Украйна. Украинският противодействуващ център заяви на 12 октомври, че окупационните управляващи обмислят активизирането на 2500 отговарящи на изискванията поданици в окупирания Крим до края на 2023 година

Украинският център за опозиция твърди, че " Отделът за образование и набор на жители за военна работа на Центъра за набиране на военни на Република Крим " създава мобилизационен проект за бъдеща приложимост.

Руските управляващи не престават да акцентират и честват декларираните достижения на предприятията от съветската отбранителна промишлена база. Руското дружество " Уралвагонзавод " даде на 11 октомври следващата партида бронирани машини на съветското МО, в това число нови танкове Т-90М и танкове Т-72Б3М с спомагателна ризница.

Руският вицепремиер по индустрията и търговията Денис Мантуров похвали Уралвагонзавод за производството на съвременни, надеждни и висококачествени бронирани машини.

Руските управляващи не престават да преследват религиозните общности в окупирана Украйна като част от продължаващите старания за заличаване на украинската еднаквост. Украинският център за опозиция заяви на 12 октомври, че съветските управляващи принуждават епархии на свързаната с Кремъл Украинска православна черква Московска патриаршия (УПЦ МП) да се причислят към Руската православна черква (РПЦ) и сменят свещениците от УПЦ Министерство на правосъдието, които отхвърлят да сътрудничат със свещениците на РПЦ.

ISW неведнъж е следил по какъв начин РПЦ принудително интегрира епархии на УПЦ Министерство на правосъдието, макар обстоятелството, че УПЦ Министерство на правосъдието не е самостоятелна религиозна организация, а продължение на РПЦ и Кремъл.

Украинският център за опозиция заяви, че съветските управляващи също по този начин са назначили представители на РПЦ в други религиозни общности в окупирана Украйна, по-специално общности на самостоятелната православна черква на Украйна в Мариупол, окупирана Донецка област.

Съобщава се, че тези представители събират информация за енориаши и членове на духовенството отвън РПЦ и дават тази информация на съветските специфични служби. Руските управляващи организират редовно религиозно гонене против епархии на ПЦУ и религиозни малцинства в окупирана Украйна от началото на войната.

Украинският кмет на Мелитопол Иван Федоров съобщи, че окупационните управляващи не престават да индоктринират украински малолетни в съветски военно-политически структури в окупирана Украйна. Федоров съобщи, че окупационните управляващи учат украински гимназисти по какъв начин да ръководят дронове и оръжия в учебните заведения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР